Babel

februar 15, 2007 at 5:55 pm Legg igjen en kommentar

Har du noen gang sett filmen Crash? – Babel er crash i en annen innpakning. Men for de som ikke vet hva det vil si tar Babel opp viktige menneskelige problemer. Derav våpen, sexpress og mennesker som gjør feiltrinn i livet. Hva skjer når en rifle havner i hendene til to guttunger som, preget av et liv i ødemarka, ikke forstår de farer som knyttes til ett skytevåpen?
De skyter på en buss og treffer en uskyldig passasjer. Det Amerikanske media oppfatter dette som terrorisme og den skadede kvinnen får ikke forlate Marokko uten videre.

Imidlertid er vedkommendes barn i ferden med å krysse grensen til Mexico med deres hushjelp for å delta i et bryllup. Dette ender i katastrofe. Samtidig som vi følger en døvstum, japansk jente som sliter med sin mors død og prøver å finne kjærlighet hos alle hun kan.

Denne filmen likner på crash fordi den presenterer flere historier om forskjellige mennesker samtidig. Der alle har en forbindelse med hverandre – alt henger sammen. Og personene og historiene krysser hverandre. Det får deg til å tenke på alle de milliarder historiene som finnes der ute i verden hos hver enkelt person – som ikke blir filmatisert. Denne filmen setter lys på noen av de problemer mennesker, og verden går gjennom.

En god film som det er verdt å se. Hvis noe skal sies mener jeg den kunne hatt enda mer krutt – eller futt. Men det er helt klart en viktig film som illustrerer livet her på jorden vår. Flere kjente skuespillere som Brad Pitt og Cate Blanchett hever selvfølgelig nivået. Og dette er et følelsesladd stykke film.

Ler mer på IMDB

4,5/6

Entry filed under: Anmeldelse, Film.

Alltid «stoner» men aldri «stein» Stealth

Legg igjen en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Feeds